Hoivapalvelut

Yksilöllinen hoito

Hoitotyön perustana on toimintakykyä parantava tai vähintään ylläpitävä, yksilöllinen ja asukaslähtöinen toiminta.

Asukkaan itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan. Tavoitteena on, että jokainen Kanervakodin asukas saisi elää mielekästä elämää .

Asukkaan hoidon tärkeimpänä suunnittelijana ja toteuttaja on omahoitaja. Hoidon suunnittelu tapahtuu yhteistyössä asukkaan, omaisten ja koko henkilökunnan kanssa.

Jokaiselle asukkaalle tehdään hoitosuunnitelma asukkaan saapuessa Kanervakotiin. Hoitosuunnitelman tekoon osallistuvat omainen, omahoitaja, fysioterapeutti, toiminnanjohtaja, virikeohjaaja, emäntä sekä myös asukas (jos vointi sallii).

Hoitosuunnitelma päivitetään RAI -arvioinnin yhteydessä puolivuosittain tai tarvittaessa asukkaan voinnin muuttuessa. Jokaisen asukkaan toimintakykyä arvioidaan RAI -mittariston avulla.

Kanervakoti käyttää Asiakkaan kunnon niin vaatiessa Asiakkaan toimintakyvyn arvioinnissa myöhäisiän depressioseulaa (GDS-15), Mini Mental State Examination (MMSE) -testiä ja/tai Mini Nutritional Assestment (MNA) -ravitsemustilan arviointitestiä.

Palveluun sisältyy

Hoito ja huolenpito, lääkehuolto, henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen, pyykkihuolto ja huoneen siivous.

Ateriat: aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala

Yleishallinto, yleisten tilojen siivous, yhteisissä oleskelutiloissa tapahtuvat virkistys- ja harrastuspalvelut ryhmissä, kiinteistöhuollon kustannukset.

Vuokra: vesi, sähkö, lämpö

Asukas maksaa itse sellaiset kulut, jotka eivät sisälly hoivamaksuun ja vuokraan. Tällaisia kuluja ovat mm. lääkekulut, terveydenhuoltomenot (esim. erikoislääkärikäynnit, silmälasit ja kuulolaitteet ym. apuvälineet), hieronta, yksilöfysioterapia, hygieniamenot (esim. henkilökohtaiset pesuaineet ja -tarvikkeet), parturi- ja kampaamopalvelut, matkakustannukset, lehtien tilausmaksut, puhelimen käyttömenot, vaatemenot.

Viriketoiminta

Viriketoiminnan sisältö vaihtelee vuodenajan, sään, asukkaiden toiveiden ja osallistujamäärän mukaan. Se voi olla lehdenlukua, pelailua, bingoa, ulkona kahvittelua, muistelua, musisointia tai vaikka leipomista.  

Tuolijumppaa pidetään joka arkipäivä molemmissa kerroksissa, lisäksi fysioterapeutit tukevat jokaisen aktiivista arkea lyhyiden terapiahetkien muodossa ja ohjaavat hoitajia tarvittaessa asukkaan omien voimavarojen hyödyntämisessä. Käytössämme on myös kuntosali, jonne pääsee ryhmissä harjoittelemaan.

Kanervakodin oma terapiakoira Vili vierailee kodissa aina arkisin klo.8-16 ja innostuu välillä jäämään iltavuoroonkin. Vili ilahduttaa asukkaita jo läsnäolollaan, sekä loputtomalla rapsutusten ja herkkujen kerjäämisellä. Sen kanssa voi viettää aikaa vieretysten sohvalla, heitellä palloa tai vaikka ulkoilla meren rannassa. 

Ulkoilu tapahtuu yleensä iltapäivisin, melkeinpä säällä kuin säällä, riippuen asukkaiden toiveista. Ulkoilla voi aidatulla sisäpihalla tai lähteä saatettuna kävellen tai pyörätuolilla pidemmällekin lenkille. 

Päiväohjelma

8-10 aamupala

10-12 lehdenlukua, aamu-uutisia, aamujumppaa

11-12 tuolijumppa kummassakin kerroksessa (ma-pe)

12-13 lounas & kahvit

13-16 virikehetkiä, ulkoilua, toisinaan konsertteja ja muita esityksiä

16-17 päivällinen

19 iltapala

Leskenlehti.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: